Wie zijn wij?

Raquel & Lilian

Raquel Camilleri

Na ruim 20 jaar gewerkt te hebben in een kantoor omgeving, besloot ik om mijn hart te volgen en kraamverzorgende te worden. Sindsdien voer ik dit vak uit met veel plezier en liefde.

Na mijn eerste moeilijke bevalling besefte ik wat er allemaal verandert als er een baby wordt geboren. Dankzij de goede ondersteuning en begrip van mijn kraamzorgster destijds voelde ik mij veilig en gehoord. Dat gevoel wil ik, als kraamzorgster, aan iedere pas bevallen vrouw meegeven.

Geen kraamweek is hetzelfde. Daarom vind ik het belangrijk om goed aan te voelen, observeren en kijken wat er nodig is. Ik geef ook veel aandacht voor het creëren van een rustige omgeving en structuur zodat het gezin kan wennen aan hun nieuwe situatie en de bevalling verwerkt kan worden.

Lilian Alsemgeest

Vanaf mijn vierde levensjaar riep ik dat ik later zuster wilde worden.

Inmiddels werk ik, op wat commerciele omzwervingen na, dertig jaar in de gezondheidszorg. Tot 2013 tevens als verpleegkundige op de hartbewaking en sinds 2005 als zelfstandig kraamverzorgende. Tevens leid ik nieuw talent op tot kraamverzorgende, waaronder mijn dochter, met wie ik een hele fijne samenwerking heb.

Na mijn tweede bevalling heb ik een hele fijne kraamtijd gehad. Mede door mijn kraamzorgende beleefde ik het ultieme prinsessengevoel. Een gevoel dat ik nu als kraamverzorgster, maar ook als moeder, iedere pas bevallen vrouw wil geven.

Wanneer er een baby wordt geboren verandert er veel. Voor de nieuw geboren moeder, maar ook voor de vader, eventuele broertjes en zusjes en de familie daar omheen.

Onze passie is ouders te ondersteunen bij deze verandering

Dit betekent dat onze eerste zorg uit gaat naar het creëren van een geheel waarin iedereen zich veilig en gezien voelt. Vanuit dit uitgangspunt kan het gezin in alle rust wennen aan hun nieuwe situatie, de bevalling verwerkt worden en de (eventuele) borstvoeding op gang gebracht worden.
Voor ons werk in de kraamzorg volgen wij jaarlijks de nodige bijscholingen op het gebied van borstvoeding, EHBO en andere kraamzorggerelateerde bijscholingen. Deze scholingen worden geregistreerd bij KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg).

Tevens zijn wij lid van de Cooperatie Kraamzorggroep.